ÎNCASARI CU 30% MAI MARI LA DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE

ÎNCASARI CU 30% MAI MARI LA DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE

Taxa de habitat introdusă recent de municipalitate a crescut nivelul încasărilor la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu. Creşterea semnificativă a procentului mai este datorată şi înfiinţării celor două casierii din Piaţa Centrală şi din strada Tineretului.
Astfel, plăţile făcute de giurgiuveni pentru taxa de habitat au contribuit la creşterea bugetului local cu 8,5 miliarde de lei vechi.
Referitor la plata taxelor şi impozitelor locale, până în prezent, peste 11.200 persoane fizice (cu 500 mai mult ca în anii trecuţi, raportat la aceeaşi perioadă), respectiv 240 de persoane juridice au achitat impozitul integral beneficiind de bonificaţia de 10%.
Raportat la data de 23 martie 2014, anul acesta bugetul local a crescut cu 30%, mai exact cu 18 miliarde de lei vechi. 8,5 mld. provin din achitarea taxei de habitat, 3 miliarde, din amenzi, 4,4 miliarde au fost plătite de persoane fizice şi 3 miliarde, de persoane juridice.
Important de ştiut pentru contribuabilii giurgiuvenii este faptul că datoriile către bugetul local pot fi achitate în două tranşe, în luna martie şi în luna septembrie. Însă, dacă până la data de 31 martie nu este achitată nici măcar o rată, plătitorul nu mai beneficiază de bonificaţia de 10%, mai mult decât atât, va fi percepută o taxă de penalizare de 2% pe lună din cuantumul primei rate.
Giurgiuvenii pot plăti impozitele şi taxele locale la casieria din cartierul Policlinică, precum şi la cele două casierii nou înfiinţate din Piaţa Centrală şi strada Tineretului. Programul de lucru la casieria din cartierul Policlinica este 8:00-16:00, iar la celelalte două casierii din oraş, 8:00-15:30.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Primaria Giurgiu, gazda a unei intalniri de lucru a Asociatiei “Comunitatile Locale Riverane Dunarii”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.